Atgal

Parodoje AgroVizija 2022 sulaukėme nepaprastai daug lankytojų

   Liepos 07, 2022

2022 m. birželio 28-liepos 1 dienomis Akademijoje (Kėdainių r.) vyko žemės ūkio technologijų paroda AgroVizija 2022.
Net karštas oras nesustabdė parodos lankytojų – jie domėjosi UAB „Agrolitpa“ pristatomais įvairiais pašariniais augalais, perspektyviomis jų veislėmis. Lankytojus stebino, kad žieminiai ruginiai vikiai gali būti sėjami ir pavasarį (su avižomis) ir naudojami žaliam pašarui.
Ekspozicijoje UAB „Agrolitpa“ pristatė  net 37 įvairių augalų rūšių veisles. Daugelį domino pastaruosius du metus Lietuvoje jau auginami gražuoliai purpuriniai dobilai KARDINAL bei sėjamosios kanapės HENOLA. Dar beveik naujiena Lietuvoje – baltažiedžiai lubinai DIETA ir dvispalvio sorgo ir sudanžolės hibridas SUZY. Susidomėjimas jais ir jų panaudojimo galimybėmis taip pat auga.
UAB “AGROLITPA“ su partneriais augina grikius ir daug jų eksportuoja į Prancūziją, Bretanės regioną. Būtent dėl to kilo mintis padegustuoti tikrų bretoniškų grikių miltų blynelių. Tai įgyvendinti padėjo iš Bretanės kilęs  Prancūzijos garbės konsulas, virtuvės šefas Olivier Criou. Ištikimiausi ir geriausi UAB „Agrolitpa“ klientai vaišinosi ir prie blynelių labai tinkančiomis Prancūziškomis obuolių sultimis. 
Buvo malonu su visais pasimatyti parodoje ir iki susitikimų sekančioje AgroVizijoje!