Atgal

Juostinė ar tiesioginė ražieninė sėja? Kas geriau? Pašarinių augalų sėklininkystės pliusai saugant dirvožemį

   Sausio 31, 2023

2023 m. sausio 24 d. UAB AGROLITPA agronomai-konsultantai ir keletas žingeidžiausių ūkininkų dalyvavo UAB AGROLITPA organizuotame seminare „Šiuolaikinės augalų agrotechnikos aktualijos ir žolių sėklininkystės nauda ūkiui bei dirvožemiui“.

Doc. dr. V. Liakas supažindino su dirvožemio dirbimo ir nedirbimo (nearimo) ypatumais, pristatė įvairių augalų sėjos būdų galimybes. Ūkininkai uždavinėjo rūpimus klausimus bei patys dalijosi savo patirtimi apie neariminę sėją, turimą modernią techniką.

Doc. Dr. E. Klimas pristatė daugianarių pasėlių (pievų, posėlinių mišinių) augimo ypatumus, jų įtaką dirvožemio atstatymui ir tausojimui, daugiamečių žolių (vykdant ir jų sėklininkystę) naudą sėjomainai. Pristatyti ir daugiamečio projekto apie posėlinių augalų ir jų mišinių įtakos dirvožemio tvarumo atstatymui tyrimų rezultatai.

Manome, kad po seminare gautų žinių dar daugiau pažangių ūkininkų imsis pašarinių augalų sėklininkystės, taip įvesdami į savo sėjomainas dirvožemį atstatančias grandis (daugiametes žoles).