Projektai


Projektas „Gluten Free ekologinių grikių ilgalaikė supirkimo sutartis“

Projekto partneriai: UAB Agrolitpa (Lietuva) ir BAUCK GmbH & Co. KG (Vokietija)

Projekto trukmė: minimum 3 metai, 2017-2019 m.

Projekto tikslas – „gluten free“ kokybės produkcija

Projekto nauda:

  • Agronominė:
    • Naudojama kokybiška sertifikuota sėkla
    • Sprendžiama prieš sėlių problema
    • Formuojamas sėjomainos planas
  • Ekonominė:
    • Stabili ir aukšta kaina
    • Pridėtinė vertė „gluten free“ kokybei
    • Garantuotas ankstyvas pardavimas

UAB Agrolitpa vaidmuo:

  • Parenka ir rekomenduoja tinkamą sėklinę medžiagą arba pertikrina turimą
  • Vykdo pasėtų laukų priežiūrą
  • Priimant žaliavą nustato kokybę (kokybė nustatoma kiekvienai atvežtai siuntai, o ne bendram kiekiui).

UAB Agrolitpa pasiūlymai 2017-2019 m. sutartims:

  • Ekologinių grikių pirkimas-pardavimas (fiksuota kaina visam laikotarpiui)
  • *Kaina 500 eur/t +PVM (švarumas 98 %, drėgmė 14 %)
  • **Kaina 540 eur/t +PVM (švarumas atitinkantis „gluten free“ kokybės standartus, drėgmė 14 %)
* maksimalus leistinas kviečių, rugių, miežių ir kvietrugių kiekis – 8 vnt./kg žaliavos
**Kas yra „gluten free“ kokybė? Tai ne daugiau nei 1 vnt. kviečio, miežio, rugio, kvietrugio, speltos grūdas kilograme grikių
Privalu pateikti spec. laboratorinius tyrimus glitimo baltymui, kurių rezultatas yra mažiau nei 20 dalelių milijone – 20 ppm. Mažiau nei 20 ppm natūraliai yra kituose grūduose: avižose, sorose, sorguose, kukurūzuose ir ryžiuose.

Galima rinktis papildomas lengvatas:

  • Kreditavimas sertifikuotai sėklai (Panda, Kora, VB Nojai, VB Vokiai veislės)
  • Avansinis mokėjimas už gluten free kokybę 125 eur/t liepos mėn.
  • Kitos kreditinės prekės (žolių, javų sertifikuotos sėklos, ekologinės trąšos)
Projektas „Gluten Free“ ekologinių avižų supirkimo sutartis“

Projekto partneriai: UAB Agrolitpa (Lietuva) ir BAUCK GmbH & Co. KG (Vokietija)

Projekto vykdymas 2018 m. ekologinių avižų derliui

Projekto tikslas – „gluten free“ kokybės ekologinės avižos

Kiekvienais metais „gluten free“ žaliavų poreikis didėja milžiniškais tempais o produktai iš avižų yra vieni iš labiausiai mėgstamų ES valstybėse.

Kaip pasiekti „gluten free“:

  1. Švari sėkla
  2. Švarūs laukai
  3. Tinkama sėjomaina
  4. Švarūs kombainai ir žemės ūkio technika
  5. Švari valymo, džiovinimo ir sandėliavimo vieta

UAB Agrolitpa vaidmuo:

  • Parenka ir rekomenduoja tinkamą sėklinę medžiagą arba pertikrina turimą sėklą
  • Vykdo pasėtų laukų priežiūrą
  • Prieš priimant žaliavą, griežtai nustato kokybę (kokybė nustatoma kiekvienai paruoštai siuntai, o ne bendram kiekiui)

UAB Agrolitpa pasiūlymas 2018 m. ekologinių „gluten free“ avižų supirkimui:

  • *Kaina 340 eur/t +PVM, pristatyta į UAB Agrolitpa sandėlius (švarumas atitinkantis „gluten free“ kokybės standartus, bendras švarumas min 98 %, drėgmė < 14 %, saiko svoris > 52 kg/hl)
* maksimalus leistinas kviečių, rugių, miežių, speltos ir kvietrugių kiekis – 1 vnt./kg žaliavos (avižose)
Kas yra „gluten free“ kokybė? Tai ne daugiau nei 1 vnt. kviečio, miežio, rugio, kvietrugio, speltos grūdas kilograme avižų arba glitimo baltymai, kurių yra mažiau nei 20 dalelių milijone – 20 ppm.

Norint pasiekti „gluten free“ kokybę avižose ypatingai svarbūs vaidmenys:

* sėklinei medžiagai (rekomenduojama 100 % švarumo)

* sėjamieji laukai, (rekomenduojama, kad bent 3 metus prieš sėjant avižas, tose dirvose nebūtų auginta glitimą turinčių augalų)

Iš avižų išvalyti kviečių, miežių, rugių, kvietrugių, speltos grūdus tikimybės praktiškai nėra net ir su pažangiausiomis valymo mašinomis, todėl tik švarūs laukai ir švari sėkla garantuoja sėkmingą „gluten free“ rezultatą.