Atgal

Dalinomės žiniomis Suomijoje

   Lapkričio 28, 2022

2022 m. lapkričio 20-23 d. UAB „AGROLITPA“ agronomų-konsultantų komanda gilino savo žinias įvairių augalų sėklininkystėje pas Suomijos pašarinių augalų selekcininkus bei sėklininkus.
UAB „AGROLITPA“ jau daug metų bendradarbiauja su selekcijos įmonės BOREAL selekcininkais, parduoda ir daugina jų sukurtų augalų veislių sėklas.  Šios įmonės selekcininkai turi sukaupę daug patirties apie jų sukurtas veisles bei sėklininkystės niuansus.
Lapkričio 21 d. vyko mokymai – BOREAL atstovai pristatė įmonės veiklą, o selekcininkai pristatė jų sukurtas veisles bei auginimo technologijas auginant sėklai bei pašarams. Mūsų agronomai-konsultantai turėjo daug praktinių klausimų, į kuriuos gavo suomių specialistų atsakymus.
Kitą dieną vykome į 2 sėklininkystės ūkius. Abiejų ūkių atstovai aprodė savo turimą techniką, pasidalijo sėklininkystės patirtimi.
Suomiai taip pat klausinėjo apie mūsų šalyje vykdomą augalų sėklininkystę, lyginome jų ir mūsų naudojamas auginimo bei derliaus nuėmimo technologijas. Keistis žiniomis visada naudinga.