Atgal

Džiaugiamės ilgalaikiu ir sėkmingu bendradarbiavimu

   Kovo 22, 2023

2023 m. kovo 22 d. džiaugėmės gausia svečių iš Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Žemdirbystės instituto delegacija.

LAMMC Žemdirbystės instituto selekcininkų sukurtos veislės turi paklausą tarp Lietuvos ūkininkų. UAB „AGROLITPA“, bendradarbiaudama su ūkininkais, vykdo kai kurių lietuviškų veislių pašarinių augalų sėklininkystę.

Svečiai kartu su UAB „AGROLITPA“ generaliniu direktoriumi dr. Virginijumi Kliučininku apžiūrėjo įmonės sėklų ruošimo įrangą. Gamybos vadovas Mindaugas Šadauskas detaliai paaiškino sėklų valymo subtilybes ir galimybes, atsakė į svečiams rūpimus klausimus.

Laboratorijos ir kokybės valdymo vadovė Edita Barauskaitė pristatė įgaliotąją laboratoriją, jos atliekamas funkcijas.

Svečiams pristatėme įmonės veiklą, dauginamus lietuviškų veislių plotus. Toliau vyko diskusijos tarp svečių ir įmonės darbuotojų, kokios lietuviškos veislės yra paklausiausios, kokių augalų selekcija galėtų būti perspektyvi, kokios numatomos naujos pašarinių augalų veislės. Selekcininkai papasakojo apie jų darbo niuansus, visi sutarėme, kad lauksime naujų perspektyvių augalų veislių ir bendradarbiaudami vykdysime jų sėklininkystę bei pardavimus ūkininkams.

Džiaugiamės ilgalaikiu ir sėkmingu bendradarbiavimu su Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Žemdirbystės instituto selekcininkais bei administracija.