Atgal

Toliau giliname savo žinias

   Vasario 22, 2023

2023 m. vasario 20-21 d. UAB „AGROLITPA“ darbuotojų ir agronomų-konsultantų komanda viešėjo pas estų bei latvių žolių veislių selekcininkus bei tyrėjus ir gilino šių augalų sėklininkystės žinias.

Vasario 20 d. vyko mokymai – Estijos kaimo tyrimų ir žinių centro (Centre of Estonian Rural Research and Knowledge (METK)) direktorius Andre Veskioja pristatė naujai susikūrusio mokslo centro veiklą, mokslininkai ir selekcininkai pristatė savo tyrimus, jų sukurtas veisles, apžiūrėjome jau veikiančią naują modernią laboratoriją, dar statomą modernią sėklų ruošimo liniją.

Mūsų agronomai-konsultantai turėjo daug praktinių klausimų, į kuriuos gavo mokslininkų atsakymus.

Kitą dieną svečiavomės pas latvių mokslininkus Skryveriuose (LLU Zemkopības institūts). Direktorius Aivars Jermušs taip pat pristatė jų įstaigos veiklą bei pasiekimus, o selekcininkai – savo sukurtas veisles, pasidalijo sėklininkystės patirtimi. Selekcininkas Aldis Jansons, daugelio veislių autorius, buvęs ilgametis instituto direktorius, o ir dabar tęsiantis selekcininko darbą, pasidalijo savo sukaupta patirtimi.

UAB „AGROLITPA“ agronomų-konsultantų komanda renka žinias bei stiprėja ir yra pasiruošusi jomis dalintis su Lietuvos ūkininkais.